PRONTO PER PASTA stačí jen krátce zahřát na pánvi a přimíchat ji do vařených a okapaných těstovin. Podle vašeho uvážení vše doplňte sýrem, rozpečenou uzeninou i jinými dobrotami.
Špagety (200 g) uvařte v dostatečně osolené vodě, sceďte a nechte okapat. Na pánvi osmahněte na oleji slitém z PRONTO PER PASTA jemně nakrájenou cibuli (50 g). Když zesklovatí, přidejte nakrájenou slaninu (50 g), vzápětí cuketu (70 g) a posekanou petrželku. Po chvíli vmíchejte okapanou směs PRONTO PER PASTA, vše krátce poduste a vmíchejte do těstovin s trochou bazalky a posypte oblíbeným sýrem (parmiggiano 30 g).
Do směsi cibule, pórku a žampionů přidejte PRONTO PER PASTA a osmahněte na pánvi. Vmíchejte do předem vařené nebo dušené rýže. PRONTO PER PASTA vše skvěle ochutí.
Zatímco vaříte v osolené vodě rýži (2 sáčky), opékejte na oleji slitém z PRONTO PER PASTA jemně nakrájenou cibuli (40 g), když zavoní, přidejte na kostičky krájenou šunku (50 g) a jakmile se začne opékat, přisypte drobně nakrájené žampiony (40 g) a na nitky krájený pórek (30 g). Vzápětí přidejte okapanou směs PRONTO PER PASTA a vše krátce poduste, vmíchejte rýži a podávejte přizdobené osmahnutými žampiony, slaninou a rukolou.
Do špeclí, brambor, noků nebo těstovin přidejte jednu ze tří směsí PRONTO PER PASTA, syrové vejce a strouhaný sýr. Ostatní za vás udělá trouba nebo mikrovlnka a unikátní lahůdka je za pár minut hotová.
Předem uvařené špecle (300 g) smíchejte s jemně nakrájeným tyrolským špekem (50 g) předem osmahnutým s nakrájenou cibulí (40 g) a PRONTO PER PASTA bez oleje, spařenými špenátovými listy (80 g) a strouhaným sýrem (gouda 60 g). Přidejte 2 syrová vejce, trochu osolte a vše vložte do zapékací nádoby vysypané strouhankou namíchanou s olejem z PRONTO PER PASTA. Zapékejte krátce a intenzivně posypané sýrem a zbylou strouhankou.
Mleté kuřecí maso se směsí PRONTO PER PASTA a sýrem je Tip pro Vaše grilování. Malinké kuličky, kebaby nebo velké bifteky, které nakrájíte na plátky? Vyberte si sami co se hodí na Váš stůl.
Kuřecí prsní či stehenní řízky, semelte nebo rozsekejte se scezenou směsí PRONTO PER PASTA. Do směsi vmíchejte nahrubo strouhaný sýr, např. Goudu, sůl, sekanou petrželovou nať a bramborový škrob (vrchovatou lžíci) a 150 ml vody.
Tuto směs pak pečte na grilu ve tvaru biftečků či kuliček, napichujte je na jehlice a podávejte s pečenými paprikami nebo salátem.
TIP: Slitý voňavý olej využijte k ochucení zeleninového salátu. Doplňte jej pro svěžest citronovou šťávou.
Olej z PRONTO PER PASTA šlehejte metlou s nakrájenou cibulí a solí, přidejte vinný ocet a na závěr i PRONTO PER PASTA. Během tří minut máte neuvěřitelně dobrý salát.
Slijte olej z PRONTO PER PASTA do misky (50 ml), do něho vložte jemně nakrájenou cibuli nebo šalotku (50 g), přidejte trochu soli a vše důkladně šlehejte 2 minuty metličkou. Cibule přitom změkne a pustí šťávu. Následně zašlehejte vinný ocet (40 ml) případně i trochu hořčice. Tím máte připraven základ na speciální dresink, do kterého stačí vmíchat PRONTO PER PASTA. Podle chuti můžete ještě vše okořenit pepřem a podobně. Unikátní složení a chuť tohoto dresinku se hodí k nejrůznějším druhům salátů z čerstvé i spařené zeleniny ale i do vařených těstovin. Skvělé složení PRONTO PER PASTA úžasně
Skvělé složení PRONTO PER PASTA úžasně ochutí i vařené brambory, vejce s hořčicí, popřípadě i majonézu. Vzniklá remuláda je dobrá ke steakům, grilované zelenině i pečeným bramborám.
Směs PRONTO PER PASTA nejlépe s feferony, nechte v sítku odkapat. Olej pak rozšlehejte s trochou hořčice (30 g) a jemně nastrouhanými vařenými vejci (2 ks) a větším vařeným bramborem (100 g). Osolte, opepřete a okyselte octem a do vzniklé husté hmoty vmíchejte okapané PRONTO PER PASTA. Případně doplňte sekanou pažitku a nechte dobře vychladit.
Velmi snadno a rychle vykouzlíte výbornou bruschettu, toast nebo topinku. Stačí kousek masa, cibulka a kečup. Přidaná směs PRONTO PER PASTA s olivami nebo papričkami pak zajistí zajímavou chuť.
Na slitém oleji opečte na drobné kousky nakrájené maso (100 g) a cibuli (50 g), přidejte rajčatový protlak nebo dobrý kečup (40 g), vše osmahněte, osolte a vmíchejte okapanou PRONTO PER PASTA. Vše krátce prohřejte a následně dávejte na opečené pečivo. Směs můžete doplnit podušenými či nakládanými houbami, zeleninou, bylinami a podobně.
Pikantní salsa z PRONTO PER PASTA je voňavá cibulkou a čerstvým česnekem. Řecký jogurt ji skvěle zjemní a zchladí v letních dnech.
Z PRONTO PER PASTA (s feferonkou) slijte nebo sceďte olej. Přidejte do něho jednu větší cibuli nakrájenou na jemné kousky, směs trochu osolte a pár minut šlehejte metlou. Díky tomu cibule pustí šťávu a směs ochutí.
Potom přidejte na drobné kostičky krájené papriky, okurky, cukety i jinou zeleninu a také scezenou část PRONTO PER PASTA. Vše promíchejte a nechte odležet v chladu.
TIP: Slitý voňavý olej využijte k ochucení zeleninového salátu. Doplňte jej pro svěžest citronovou šťávou.
Naložte si hermelín, camembert nebo balkánský sýr sami. Stačí k tomu PRONTO PER PASTA a vaši přátelé budou nadšeni touto lahůdkou.
Skvělý marinovaný sýr připravíte jeho pouhým vložením do PRONTO PER PASTA a pozvolným odležením v lednici. Díky skvěle pojaté chuťové kombinaci a možnosti volby ze tří variant už nebudete jiný, než vlastní nakládaný sýr chtít. Směs můžete ještě zvýraznit drceným pepřem či jiným suchým kořením.
Mrkev a celer nakrájejte na tenoučké nudličky, cibuli na jemné měsíčky, stonky řapíkatého celeru na úhledné proužky, cuketu na kostičky a vše krátce osmahněte na troše oleje, aby zelenina zavoněla a změkla.
Do směsi můžete přidat i jiné druhy zeleniny či proužky hub. Až na závěr přidejte do pánve drobné nudličky nakrájené ze zlatých papriček „Spicy Gold“, zastříkněte vše trochou bílého vína a jen kratičce vše poduste. Hned poté vmíchejte předem vařené rýžové nudle.
Z rozšlehaných vajec s trochou soli pečte na jiné pánvi tenoučké omeletky. Do nich pak zabalte směs nudlí a zeleniny a neste na stůl.
Pokud máte k dispozici skvělý „Salát z velkých bílých fazolí“ a „Mexický salát“ efko a zlaté papričky "Spicy Gold", pak už vám ke skvělé dobrotě stačí jen kousek kuřecího masa a cibule.
Když totiž osmahnete na kousky nakrájené kuřecí maso spolu s drobně nakrájenou cibulí zprudka na oleji a následně přidáte bílé fazole, mexický salát včetně trochy nálevu a na závěr vše doladíte posekanými papričkami, získáte během chvilky naprosto unikátní a originální specialitu. Tu můžete střídmě obohatit i trochou rajčatového protlaku nebo kečupu. Podle vaší záliby v ostré chuti volte množství použitých zlatých papriček.
Kysané zelí efko je křehké a jemné. Díky našim feferonkám řady Exclusive efko z něho vytvoříte úžasně razantní salát.
Do překrájeného zelí přidejte trochu medu (3 lžíce na 500g), promíchejte a nechte stát v lednici. V misce míchejte v oleji jemně nakrájenou cibuli s trochou soli tak dlouho, až se vše spojí a olej lehce zakalí. Pak přidejte pokrájené nebo i jemně posekané papričky a směs následně vmíchejte do zelí. Salát ovoňte a zkrášlete rozškvařenou slaninou a věřte, že sklidíte pochvalu všech milovníků ostřejších chutí.
Rychlá lahůdka pro zpestření grilování. Toasty naložte směsí z rozpečené slaniny, zeleniny a PRONTO PER PASTA. Můžete lehce posypat sýrem. Křupnutí nahřátého toastu je úžasné.
Na grilu či grilovací plotně rozpečte kousky slaniny nebo klobásy, přidejte krájenou cibuli a vzápětí stejnoměrně nakrájené kousky papriky. Opečenou směs lehce opepřete a smíchejte se scezeným PRONTO PER PASTA (s olivami) a plnou lžící rajčatového protlaku. Částí oleje z PRONTO PER PASTA potřete toasty a opékejte je na okraji grilu. Na ně pak rozdělte připravenou směs zeleniny, posypte sýrem a krátce nad grilem zapečte.
TIP: Samozřejmě, že můžete směs uzeniny, cibule a další zeleniny různě kombinovat. PRONTO PER PASTA vám ale každou kombinaci okamžitě a skvěle ochutí.
Ke steaku, pečeni ale i grilovaným lahůdkám je důležité vždy připravit úžasnou studenou omáčku - SALSU. S výraznou chutí a vůní zlatých „Spicy Gold“ a jasně červených „Jalapeňo“ vykouzlíte velmi snadno hned tři variace.
První - do kvalitního rajčatového protlaku vmíchejte olej, sůl, pepř a trochu nálevu z feferonů. Do tohoto základu pak přidejte posekané zlaté „Spicy Gold“ a trochu něčeho zeleného (cibulová nať).
Druhá - velmi jemně nasekanou cibuli trochu osolte a míchejte ji spolu s trochou oleje, poté přidejte česnek, čerstvě mletý pepř a nakrájené či sekané feferony z řady Exclusive efko.
Třetí - červeným vínem mírně nařeďte švestková povidla, maličko osolte a přidejte mírnou dávku posekaných papriček.
Pomocí nasekaných „Jalapeňo“ Exclusive efko vytvoříte z běžné směsi sekaného masa na biftečky či karbanátky unikátní lahůdku.
Malé masové kuličky jsou skvělé jak k salátu, tak k zapečení do nudlí nebo rýže. Můžete je upravit z jemného kuřecího masa rozsekaného s trochou smetany, soli a petrželové nati. Jinou variantou může být vepřové maso rozsekané se solí, česnekem a římským kmínem. Obdobou pak může být hovězí maso s cibulí. Ve všech případech přidejte jemně nakrájené kousky feferonů „Jalapeňo“ nebo i „Spicy Gold“.
Daleko elegantnější a výraznější směs (než běžný „kaťák“) vykouzlíte za pomoci řezů feferonů „Jalapeňo“ Exclusive a Marinovaného česneku efko.
Nejprve stejnoměrně nakrájejte a osolte maso (vepřová kýta). Poté ho zprudka opékejte na oleji, přidejte na měsíčky krájenou cibuli, vzápětí potom úhledné řezy z paprik. Nakonec na větší kousky krájené stroužky Marinovaného česneku a řezy feferonů. Můžete přidat trochu kvalitního protlaku ale určitě vše svažte trochou skvělého nálevu z feferonů, ve kterém rozmíchejte trošičku bramborového škrobu. Poté co se vše krátce podusí a zhoustne, neste na stůl s opečenými toasty nebo čerstvým chlebem.
Dostupnost produktů *EXCLUSIVE*
Pronto silver | Pronto Olive | Pronto Feferony | Spice Gold | Jalapeño | |
---|---|---|---|---|---|
Globus | OK | OK | X | OK | OK |
Kaufland CZ | OK | OK | OK | OK | OK |
Ahold Hyper | X | X | X | X | OK |
Billa CZ | X | OK | OK | X | X |
BILLA SK | OK | X | X | OK | OK |
Kaufland SK | X | X | X | OK | OK |